Новини

У Вінниці планують забезпечити вакцинами від грипу 15 тисяч людей

2 вересня 2020, 13:58

Вакцини проти грипу готові поставити в Україну три компанії. Вони можуть з`явитися в аптеках вже у жовтні-листопаді. Вінничани можуть скористатись програмою "Стоп грип" та отримати знижку у 50% на щеплення.


Про це в ефірі програми «Час змін» розповіла Світлана Стефанкова, заступниця директора департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради.

"Антикризовою програмою передбачено збільшення кількості вакцин, яку ми плануємо придбати. На сьогоднішній день ми намагаємось зарезервувати значну кількість вакцин, оскільки маємо амбітні плани вакцинувати десь до 15 тисяч мешканців міста. На разі програма "Стоп грип" з 2015 року дуже себе позитивно показала"

Світлана Стефанкова додала, що останніми роками значно зросла свідомість вінничан, які дійсно бачать небезпеку даного захворювання і саме вакцинацію тією профілактикою, яка зводить до мінімуму можливість захворіти на грип.

"Єдине, це залежить від того, скільки вакцини завезуть в Україну та як швидко експертний центр її дозволить до використання. А ми готові, кошти на це є. Заклади первинної допомоги готові щеплювати і я рекомендую."

Умови програми щодо щеплення проти сезонного грипу не змінилися – вінничани платитимуть лише 50% від загальної вартості, а для дітей-сиріт дітей з інвалідністю та дітей, чиї батьки позбавленні батьківських прав – щеплення робитимуть безкоштовно.

Зазначимо, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в сезоні 2020-2021 років в північній півкулі циркулюватиме чотири віруси грипу.

                                                    

 

                                     

Поділитися :