Новини

У Вінниці починають інтегрувати приєднані громади

9 грудня 2020, 12:12

Наразі до Вінницької ОТГ приєднались Вінницькі Хутори, Гавришівка, Стадниця, Великі та Малі Крушлинці, Писарівка та Щітки.

На засіданні позачергової сесії депутати Вінницької міської ради ухвалили рішення щодо інтеграції 7 сільських населених пунктів, які приєдналися до Вінниці у рамках процесу децентралізації. Про це повідомляють на сайті міської ради. На розгляд винесли три питання, пов’язані зі змінами до законодавства. Пряме включення з сесії транслював телеканал "Віта".

Наразі до Вінницької міської ОТГ приєднались Вінницькі Хутори, Гавришівка, Стадниця, Великі та Малі Крушлинці, Писарівка та Щітки. На 1 установчій сесії міської ради, що відбулась 20 листопада, депутати ухвалили рішення про створення трьох старостинських округів на приєднаних територіях, про призначення старост та про початок процедури реорганізації сільських рад. Сьогодні внесли деякі зміни до цих рішень відповідно до змін, які відбулись у законодавстві. Зокрема, розпочався процес передачі закладів охорони здоров’я, культури та освіти цих населених пунктів у власність міської громади.

"Наголошую виконавчому комітету, всім департаментам Вінницької міської ради максимально швидко і ефективно завершити всі ці інтеграційні процеси щодо приєднаних територій. Ще раз наголошую на тому, що ніхто не повинен залишитися без роботи з тих людей, які працювали в тих чи інших сільських радах, чи то в дитячому садочку, чи то в клубі, чи то в школі. Тому просив би теж контролювати всі ці процеси, щоб ми не образили нікого з людей", - наголосив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, у процесі реформи децентралізації соціально важливі заклади сфери освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, передаються з районної у комунальну власність новоутворених громад. Контролювати усі ці процеси, за словами Сергія Моргунова, повинні старости приєднаних територій, а всі департаменти міськради мають максимально швидко і ефективно завершити усі інтеграційні процеси щодо приєднаних територій.  

"В бюджет 2021 року я знаю, що ви вже вносите пропозиції щодо покращення матеріально-технічної бази, відповідно, і соціальної інфраструктури. В тому числі і приведення до належного рівня амбулаторій сімейного лікаря, дитячих садочків і шкіл. Це довгий процес, але я думаю, що цим питанням треба постійно займатися і тримати його на контролі. І тут основна роль належить перш за все старостам", - додав Сергій Моргунов.

Поділитися :