Новини

У Вінниці поліцейські затримали 21-річного чоловіка, який викрав автівку

12 грудня 2022, 16:09

Нетверезий чоловік викрав легковик та потрапив на ньому в дорожньо-транспортну пригоду.

Як ідеться на сторінці Поліції Вінницької області, 10 грудня протягом години поліцейські розшукала та затримали 21–річного зловмисника, який незаконно заволодів автомобілем «ГАЗ» у мешканця обласного центру.

Вночі, близько першої години надійшло повідомлення від 35–річного вінничанина про те, що невідомий викрав його автомобіль, запаркований поруч з будинком по вулиці Пирогова. Потерпілий розповів правоохоронцям, що почув звук двигуна свого автомобіля, вибіг на вулицю та побачив, що його автівка рухається дорогою.

Він намагався її наздогнати, але зусилля були марними, тому, не зволікаючи, зателефонував у поліцію.

В ході розшукових заходів поліцейські спільно з працівниками управління патрульної поліції розшукали крадену автівку за кількасот метрів від місця злочину.

Автомобіль був пошкодженим в результаті наїзду на електроопору.

Водія в автівці не було.

"Під час відпрацювання території патрульні поліцейські помітили хлопця, який йшов вулицею під час дії комендантської години. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час розмови з правопорушником, поліцейські встановили його причетність до вчинення злочину", - йдеться у повідомленні.

Зловмисником виявився раніше судимий 21–річний мешканець Лука–Мелешківської територіальної громади.

З’ясувалось, що проходячи повз будинок, зловмисник помітив запарковану автівку, розбив вікно, знайшов у салоні запасні ключі та сів за кермо.

Бувши на підпитку, він не впорався з керуванням транспортного засобу та здійснив наїзд на електроопору.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські перевіряють правопорушника на причетність до вчинення майнових злочинів на території міста.

"Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Поділитися :