Новини

У Вінниці презентували результати програми розвитку туризму за 2016-2020 роки

5 лютого 2021, 09:27

Попри всесвітню пандемію та її наслідки для галузей гостинності і туризму, Вінниця активно просувалася в розвитку туристичної пропозиції та консолідації сфери гостинності.

Як повідомили на сайті міської ради, звіт про виконання Програми розвитку туризму 2016-2020 роки (зі змінами) презентував директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені четвертого лютого на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради. Фінансування Програми в період її дії здійснювалося з бюджету громади і склало сукупно 4 063 761 гривню, в т.ч. 272 630 грн на громадські проєкти. Водночас туристичний збір за п’ять років становив 3 819 336 грн. Так, Вінниця стала однією з небагатьох громад України, де фінансування галузі туризму пропорційне надходженням від туристичного збору.

Зображення: www.vmr.gov.ua

"Якщо брати сукупний прямий внесок туризму в економіку міста, то, крім туристичного збору, це понад 100 млн гривень податків від суб’єктів, що обслуговують туризм. Особливо помітно зросла частка надходжень від закладів розміщень, яких станом на кінець 2020 року у місті існує 47. Затримка більшої кількості туристів мінімум на добу - головна перемога останніх 5 років, і це підтверджують дослідження, проведені в 2019 році", - розповівОлександр Вешелені. 

Для відновлення туристичних потоків до міста розпочали втілення нової Програми розвитку туризму Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки. У ній передбачено  ряд нових подій, сервісів та заходів для туристів і фахового середовища, а також ще більше інструментів маркетингу на внутрішньому та зовнішньому ринках. 

Як наголосив секретар міської ради Павло Яблонський, подальша робота над туристичною пропозицією міста має враховувати відновлення і пожвавлення в’їзного туризму. 

Зображення: www.vmr.gov.ua

"Враховуючи зусилля міського голови Сергія Моргунова та Прем’єр-міністра України 2016-2019 років Володимира Гройсмана, ми маємо велику вірогідність реалізації масштабної реконструкції аеропорту "Вінниця". Це буде серйозний крок для розвитку туризму і ділової активності та змінить статус нашого міста, відкривши нові можливості й ринки. Також важливим проєктом громади є Туристичний хаб Вінниці – він має стати серцем розвитку туризму і місцем інновацій. Величезний туристичний потенціал має річка Південний Буг і активності на ній, що може стати нашою особливістю і дасть можливість відрізнятися від багатьох міст-конкурентів", - зауважив Павло Яблонський.

Поділитися :