Новини

У Вінниці презентували виставку робіт учнів єдиної в Україні дитячо-юнацької емальєрної школи

17 травня 2021, 16:40

Її засновниця Олександра Барбалат проведе для вінничан майстер-клас з виготовлення прикрас у техніці гарячої емалі.

У Вінниці презентували виставку робіт учнів єдиної в Україні дитячо-юнацької емальєрної школи Олександри Барбалат "Майстерня Сонця". Відвідувачі зможуть переглянути її у вінницькому художньому музеї в рамках Міжнародного арт-проєкту "Мистецтво, народжене вогнем". В експозиції представлено роботи, виконані у техніці художньої гарячої емалі. Техніка, в якій працює ювелір-емальєр Олександра Барбалат, рідкісна, стародавня і водночас цікава. Вона відома з давніх часів. До Європи це мистецтво прийшло з Єгипту та Візантії. Сьогодні нею в Україні володіють лише одиниці майстрів, серед яких і Олександра Барбалат. Вінничанка емалює срібло і золото. Для роботи з дітьми використовує сталь і мідь.

– Кожну виставку супроводжує майстер-клас. І обов'язково під час моєї персональної виставки у Вінниці відбудеться майстер-клас з гарячої емалі, і кожен охочий зможе прийти і спробувати доторкнутися до цієї техніки. Захід спеціально розроблений для людей, які не обов'язково вміють малювати чи мають навички роботи з металом. Все вже підготовлено, людина має лише прийти і мати бажання.

Для охочих навчитися старовинній техніці, Олександра Барбалат проведе майстер-клас. Записатися на нього можна на фейсбук-сторінці вінницького художнього музею.

Поділитися :