Новини

У Вінниці придбають тепловізор для визначення тепловтрат будівель

30 січня 2023, 16:31

Це обладнання необхідне для енергетичного обстеження будівель. Енергоаудит житлово-комунального господарства допоможе визначити технічний стан огороджувальних конструкцій та ефективність споживання енергії.

Як повідомляють на сайті міськради, рішення придбати тепловізор ухвалили минулого тижня, 27 січня, на черговій сесії Вінницької міської ради.

Директор департаменту економіки і інвестицій міськради Максим Мартьянов пояснює, що завдяки цьому фахівці зможуть дізнатися місця найбільших тепловтрат у житлових будинках та бюджетних закладів, як от школи, дитсадки, лікарні тощо.

Важливо, що знаючи “пробіли”, можна виявити і їх причини. Надалі ж мета визначити шляхи модернізації будівлі та створення комфортних умов. Енергоаудит - це один з заходів, визначений Програмою економічного і соціального розвитку ВМТГ на 2023 рік, - каже Максим Мартьянов.

Відповідні роботи розпочали ще наприкінці минулого року. Фахівці працювали з житловими багатоповерхівками в районах Київської та Вишеньки.

Фактично, енергоаудит - це спосіб поліпшення комфортних умов населення, який не передбачає збільшення використання ресурсів і впливу на навколишнє середовище, але дозволить захистити довгострокові перспективи розвитку міста.

Вінниця має великий досвід уживання енергоефективних та енергоощадних заходів, які забезпечують підвищення якості й здешевлення комунальних послуг для мешканців. Приєднавшись до низки європейських ініціатив у цій сфері, таких, як Європейська Енергетична Відзнака, місто виявило готовність запобігати змінам клімату та зберігати навколишнє середовище.

Поділитися :