Новини

У Вінниці притягнули до відповідальності порушників, які забруднювали річку Дьогтянець

22 лютого 2024, 13:23

Про забруднення водойми інспекторів "Муніціпальної варти" повідомили жителі громади, що проживають поруч з річкою.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, під час перевірки стану водойм працівники "Муніціпальної варти" виявили порушників, які забруднювали річку Дьогтянець. Їх притягнули до адміністративної відповідальності та передали матеріали у Вінницьку обласну прокуратуру для розгляду та реагування в межах наданих їм повноважень. 

Порушниками виявились працівники однієї з вінницьких компаній, що надають послуги обслуговування жировловлювачів та утилізацією жирів. Викачані відходи вони зливали у зливову каналізацію. 

"За даним фактом інспектори склали 2 протоколи про вчинення адміністративного правопорушення. Також інформацію про це правопорушення фахівці департаменту правової політики вже передали у Вінницьку обласну прокуратуру для розгляду та реагування в межах наданих їм повноважень”, – розповів начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Про забруднення цієї водойми та сморід комунальників неодноразово інформували громадяни, що живуть поруч. 

На підприємстві додають, що перевірки водних об’єктів та прилеглих до них територій у Вінницькій громаді тривають вже понад три роки. Контроль необхідний для того, щоб мінімізувати випадки забруднення річок та струмків та покращити санітарний стан водойм і територій поруч.

Нагадаємо, що відповідно до Правил благоустрою, громадянам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн - для суб'єктів підприємницької діяльності.


Фото: Ілюстративне

Поділитися :