Новини

У Вінниці продовжують облаштовувати пункти обігріву: наразі такі діють у семи підліткових клубах

14 жовтня 2022, 11:54

Пункти обігріву організували на базі VinSmart-центрів у різних районах міста.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов, у центри VinSmart, де будуть розташовуватися пункти обігріву, вже доставили необхідне обладнання: електрогенератори на випадок відключень енергії, а також обігрівачі.

"Базуємо пункти обігріву у VinSmart-центрах у різних районах. Нагадаю, що такі приміщення створюють і у десяти бібліотеках. У разі надзвичайної ситуації розгорнемо також пункти приготування їжі для містян на базі харчоблоків 14 шкіл", – наголосив міський голова Сергій Моргунов.

Очільник міста наголосив, що маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв під час опалювального періоду, оскільки росіяни налаштовані нищити критичну інфраструктуру українських міст і сіл. Саме тому мешканців багатоповерхівок закликають за можливості створювати  пункти обігріву у своїх укриттях, і пропонують підтримку.

"Постійно звертаємось до усіх мешканців з проханням підготувати свої оселі до зими, продумати альтернативні способи опалення, зробити необхідні запаси їжі, теплих речей, батарейок, свічок і, звичайно, - економити енергію", - додав очільник міста.

Нагадаємо, що улітку був створений Оперативний штаб з підготовки до опалювального сезону, де були розроблені рішення щодо реагування на позаштатні ситуації. Зокрема, за дорученням міського голови почали створювати пункти обігріву для населення на базі муніципальних закладів їх буде понад 30.

Поділитися :