Новини

У Вінниці провели історичний квіз для юних активістів

30 січня 2024, 14:51

На заході молодь дізналася про історію оборони станції "Крути" в 1918-му році та переглянула однойменний фільм.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 29 січня, в день 106-ї річниці бою під Крутами для молодих активістів організували захід, під час якого дізнались більше про події, які відбувались наприкінці січня 1918 року. Взявши участь у квізі, молоді люди дізнались важливу інформацію про подвиг українських «кіборгів» на станції Крути.

«На столичній станції Крути загинуло понад сорок молодих героїв, але їхні поступки і посвячення не пройшли марними. Битва на Крутах мала значний вплив на подальші історичні події та сьогодення. Вона запалила вогник патріотизму та волі в серцях українців, і навіть після століть їхній героїзм не забувається», – розповів директор Креативного простору «LEVEL 80» Дмитро Мира.

Учасники почули й імена декількох оборонців Крут з Вінниччини. Зокрема серед них були Олександр Чайка, Григорій Остапенко, Володимир Рубльовський та інші, які стали символами відваги та самопожертви. Багато з них поклали своє життя на вівтар патріотизму, захищаючи свободу своєї країни.

Після закінчення історичного квізу учасники підбили підсумки зустрічі й переглянули фільм «Крути 1918», під час якого ще краще занурилися в атмосферу подій минулого.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :