Планується три гастрономічні майстер-класи, на яких вчитимуть готувати затірку конопляну, хумус з чорної квасолі і буряка, борщ на вишні та багато іншого.
Як повідомляють у міській раді, в рамках проведення Днів європейської спадщини, заходи пройдуть під керівництвом дослідниці подільської кухні Олени Павлової, яка реконструює відшукані у збірниках рецепти та вцілілі традиції локальної гастрономічної спадщини, понад 10 років.
20 вересня планується гастрономічна подорож «З щоденника бабусі». Учасники майстер-класу навчаться готувати затірку конопляну, вареники з вишнею і маком з кольорового тіста, а також напій «вітамінна бомба», та спробують дегустаційну тарілку, - каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.
Подія відбудеться у TopRest HoReCa service о 16:00 (тривалість - 2 години). Вартість участі – 400 грн (оплата готівкою на місці). Реєстрація за посиланням.
«Вінницькі манси» під такою назвою пройде гастрономічний майстер-клас у четвер, 22 вересня. Це справжній гастрономічний екскурс в історію вінницьких євреїв. Учасники дізнаються про те, як готувати форшмак, хумус з чорної квасолі й буряка, кошерні шкварочки, бульйон та напій на основі гранату. Посмакують дегустаційною тарілкою.
Захід проходитиме у ресторації Vltava о 16:00 (тривалість - 2 години). Вартість участі – 400 грн (оплата готівкою на місці). Реєстрація за посиланням.
Гастрономічний майстер-клас в п’ятницю, 23 вересня, пройде під назвою «Сучасна подільська кухня», де охочі зможуть скуштувати борщ на вишні, дізнатися секрети приготування справжньої картоплі по-уланівськи та приготувати разом намазки з сала та різних добавок. Місце проведення ресторан NUMO о 16:00 (тривалість - 2 години). Вартість участі – 550 грн (оплата готівкою на місці). Реєстрація за посиланням.
*майстер-класи відбудуться за умови, якщо будуть сформовані групи учасників через реєстраційні форми.