Новини

У Вінниці пройде міжнародний пісенний фестиваль-конкурс "Золотий птах"

23 квітня 2021, 16:49

Цього року учасників фестивалю більше. Вони поділені за двома віковими категоріями: 10-15 років, 16-23 роки.

Як ідеться на сайті Вінницької міської ради, фестиваль-конкурс "Золотий птах" відбудеться вже вшосте. Цьогоріч, окрім конкурсантів з України, у ньому висловили бажання взяти участь представники з Польщі та Грузії. 

Онлайн гала-концерт розпочнеться о 16:00 15 травня, а після нього відбудеться нагородження переможців. Оцінку виступів здійснюватиме журі, до складу якого входять представники від організаторів, партнерів конкурсу та закладів культури міста. Онлайн-фестиваль проходитиме на платформі Zoom з прямою трансляцією у мережі Facebook.

"Подібні фестивалі завжди підтримуються вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, Вінницькою міською радою, департаментом культури. Звичайно, пандемія внесла свої корективи у формат проведення конкурсу. Колись ми боялись онлайну, інтернету і камер. Сьогодні ситуація змінюється і сьогодні учасники можуть продемонструвати себе як медіа-зірок", – розповів в.о. першого заступника директора департаменту міської ради Олексій Циганков.

Голосування за номінацію "Переможець глядацьких симпатій" буде проведено онлайн за допомогою Google Forms, на цей вибір може вплинути кожен, хто вболіває і відслідковує свого фаворита.

Переможці фестивалю-конкурсу у кожній віковій категорії (I, II, III  місця, та Гран-прі) будуть нагороджені дипломами Фестивалю-конкурсу, грошовими преміями і подарунками. Грошові премії отримають ще 10 лауреатів. Окрім того, володар Гран-прі та два переможці за запрошеннями Фонду ініціатив для людей з особливими потребами "PROOMNIBUS" візьмуть участь у щорічному пісенному фестивалі для молоді з особливими потребами "Чехочинські творчі зустрічі" у Польщі.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :