Новини

У Вінниці пройшло жеребкування учасників Програми "Муніціпальне житло"

8 травня 2023, 13:55

8 травня відбувся черговий етап жеребкування з відбору кандидатів на участь у Програмі «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади». Йдеться про нову багатоповерхівку із підземним паркінгом на вулиці Привокзальна, 30. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, жеребкування проходило в приміщені міськради. Перш ніж почати, усіх учасників муніципальної програми привітав заступник міського голови Андрій Очеретний. Він також наголосив, що найбільшу квоту - 32 квартири - встановлено для Захисників та Захисниць, які виборюють майбутнє нашої країни.

"Під час додаткової реєстрації у нас зареєструвались 16 кандидатів на участь у Програмі. І найголовніше - це те, що ви вже всі визначені учасниками Програми першої черги, тож гарантовано будете в другому етапі сьогодні тягнути жереб на квартири",  - додав він.

Окрім учасників бойових дій, сьогодні жереб тягнули працівники закладів освіти та охорони здоров’я, молоді сім’ї, представники інших категорій громадян, а також одна людина з інвалідністю першої групи.

Оксана Швецова переїхала до Вінниці із Донецької області в 2015 році. Розповідає, відтоді пройшла навчання у «Центрі комплексної реабілітації «Поділля», здобувши фах – візажиста. Наразі ж її заповітною мрією є власна оселя.

«В мене зараз склались так обставини, що можу взяти участь у цій Програмі. Вже дуже хочеться свого житла, оскільки дотепер винаймаю. За жеребом мені дісталася однокімнатна квартира на 3 поверсі. Це майже 45 квадратних метрів. Для мене буде цілком достатньо», - каже пані Оксана.

Жеребкуванню радіє й інша учасниця - Наталія Раковська. Розповідає, що вже не вперше питає вдачі в Програмі, раніше витягнути заповітний жереб їй не поталанило.

"Я завжди надіюся, що все, що робиться – все на краще. Це вже мій другий досвід і він видався вдалим. Витягнула однокімнатну квартиру навіть більшу за площею, ніж сподівалась. Вже уявляла, що має бути та як у квартирі - все чітко в кольоровій гамі. Взагалі чудово знаю той район, думаю, що там буде гарний краєвид", - додає пані Наталія

Наступний етап жеребкування по будинку на вул. Привокзальній, 30 відбудеться влітку 2023 року. Це вже 12 багатоповерхівка, що зводиться у Вінницькій громаді за Муніципальною програмою. Завдяки їй люди можуть придбати квартиру за найкращим співвідношенням ціна-якість на ринку первинної нерухомості.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :