Новини

У Вінниці психологиня міського центру соціальних служб працює з постраждалими під час війни

20 жовтня 2022, 09:22

"Коли люди бояться, вони розгублені, не знають, що робити - потреба психологічної підтримки стає більш потрібною", - каже лікарка.

Як повідомляють на сайті міської ради, Людмила Радіонова - психологиня із 20-річним досвідом, почала ще у 2014 році працювати із тими, хто постраждав від вторгнення рф до України.

"У нас тоді не було досвіду роботи саме у воєнний час. Ми почали відвідувати семінари, до нас приїздили закордонні фахівці, ділилися досвідом, як правильно працювати з військовими", - розповіла Людмила Радіонова.

У 2017 році психологиня долучилася до Вінницького міського центру соціальних служб. З початку повномасштабної війни, за підтримки ВМР, на базі Центру організували волонтерський рух, який надає безоплатну психологічну допомогу тим, хто її потребує.

“Зараз сама громада відмічає, що психологічна підтримка - більше необхідна. Коли люди бояться, вони розгублені, не знають, що робити - наша професія стає більш затребуваною”, - додла психологиня.

Працювати з військовими Людмила почала після звернення працівників вінницьких лікарень, які приймають поранених захисників.

"Нас запросили, щоб ми стабілізували емоційний стан як поранених військових, так і працівників лікарень, тому що вони також переживають важкий стан", - каже Людмила Радіонова.

За словами Людмили Радіонової, в Україні тільки зараз починає розвиватися культура піклування про своє психологічне здоровʼя. За цим посиланням, можна знайти контакти практикуючих психологів Центру, які надають безкоштовну психологічну консультацію.

Поділитися :