Новини

У Вінниці реконструюють дитячий садок для 300 дітей

3 вересня 2020, 12:19

На місці аварійної будівлі дитсадку №16, що по вул. Зерова, 12 вже звели новий триповерховий корпус. Він передбачає сучасний харчоблок, пральню, медичний блок та групи для малюків. 


Як повідомляють на сайті міської ради, в липні минулого року будівельники розпочали роботи у садочку «Бджілка», які сьогодні виконані на 40%. Вже зведено «коробку», облаштували покрівлю та водостічну систему, провели низку інших робіт. Наразі приступили до влаштування сходів, ґанків та входів в підвал. 

Міський голова Сергій Моргунов проінспектував роботи у дитячому закладі.

– У 2017 році, коли сюди прийшла комісія, - стара будівля закладу була аварійна. Були великі тріщини, фактично не було фундаменту. Тому було прийнято рішення відселити дітей до іншого корпусу, а деяким батькам запропонували перейти до будь-якого іншого міського садочку. Ми раді, що місто піклується про дошкільну освіту і це є пріоритетом, – зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Роботи виконуються повністю за кошти бюджету громади.

– Звичайно, ми подавали його на Фонд державного регіонального розвитку, але Уряд виділив нам на цей рік тільки 100 тис грн. На жаль, у зв'язку з карантином вимушено уповільнили темпи будівництва, тому що необхідно було скоротити бюджет і перенаправити кошти на охорону здоров'я та боротьбу з COVID-19. Але до зими нам необхідно виділити ще близько 800 тисяч гривень, щоб встановити тут вікна і двері, аби в зиму зайти повністю «закритими». А на наступний рік будемо передбачати відповідний ресурс і знову подавати проєкт до Державного фонду регіонального розвитку, – розповів міський голова Сергій Моргунов.

Наразі заклад може відвідувати 185 дітей – директорка ДНЗ №16 Світлана Колеснікова. Корпус, який зараз приймає малят, розрахований на шість груп. За словами керівниці закладу, вони обладнані усім необхідним для розвитку дітей. У кожної групи є свій ігровий майданчик у дворі.

 

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :