Новини

У Вінниці розглядають питання збереження безкоштовного проїзду в міському транспорті для пільговиків області

2 лютого 2021, 09:11

До моменту ухвалення остаточного рішення проїзд у громадському транспорті для учасників та ветеранів АТО/ООС здійснюватиметься, як і раніше, на безоплатній основі.

Як інформують на фейсбук-сторінці "Муніципальна картка вінничанина", у Вінниці пройшла спільна зустріч представників громадських організацій АТО/ООС, департаменту соціальної політики Вінницької ОДА, виконавчих органів міської ради, КП "Вінницякартсервіс" та КП "Вінницька транспортна компанія". У рамках зустрічі обговорювали питання збереження безкоштовного проїзду учасників та ветеранів АТО/ООС у міському транспорті Вінниці для мешканців інших територіальних громад регіону.

"З 2015 року держава не надає жодної компенсації за перевезення пільгових категорій населення транспортним підприємствам, які здійснюють у містах пасажирські перевезення. Компенсацію за пільгові перевезення мешканців обласного центру "Вінницька транспортна компанія" отримує лише з бюджету Вінницької міської територіальної громади", - йдеться в дописі.

Під час зустрічі вирішили провести спільну нараду із головами інших територіальних громад Вінницької області щодо обговорення питання виготовлення карток для їх мешканців, які мають право на пільговий проїзд. КП "Вінницякартсервіс" уже розіслало листи очільникам всіх територіальних громад Вінниччини з пропозицію укладення Меморандуму про співпрацю для збереження соціальних гарантій у сфері транспортного обслуговування громадян, які зареєстровані у територіальних громадах області, але постійно користуються громадським транспортом у Вінниці.

У разі, якщо Меморандум буде підписано, підприємство "Вінницякарсервіс" зобов’язується за рахунок коштів бюджету відповідної територіальної громади виготовити пільгові Муніципальні картки вінничанина її членам.

"Протягом двох місяців до моменту ухвалення спільного з об'єднаними територіальними громадами Вінницької області рішення щодо цього питання, проїзд у громадському транспорті Вінницької міської територіальної громади для учасників та ветеранів АТО/ООС здійснюватиметься, як і раніше, на безоплатній основі за наявності відповідного пільгового посвідчення", - зауважили в дописі.

Поділитися :