Новини

У Вінниці розгорнуть ще 70 «ковідних» ліжко-місць

18 листопада 2020, 11:20

У місті збільшується кількість хворих на коронавірусну інфекцію, тому важливо забезпечити важкохворих пацієнтів можливістю лікування в стаціонарі. 

За повідомленням на офіційному сайті міської ради, у Вінниці продовжують розгортати ліжка для хворих на COVID-19.  Наразі їх 416. Заплановано, що до 1 грудня кількість таких ліжко-місць зросте до 585. Вже на цьому тижні хворих на коронавірусну інфекцію розпочнуть приймати на базі пологового будинку №1. Також продовжуються роботи по облаштуванню додаткових ліжок у Міській клінічній лікарні №3, тут розгорнуть ще 24 ліжко-місця.

Наразі у міській лікарні №1 облаштували 285 ліжок. У гінекологічному відділенні пологового будинку №2 для надання допомоги хворим вагітним і породіллям з міста та районів області є 25 ліжок. У Міській клінічній лікарні №3 їх загальна кількість - 106. Додамо, тут тривають ремонтні роботи для облаштування додаткових ліжко-місць, загалом їх має бути 130.

«У рамках міжнародного благодійного проєкту заплановано розмістити у цій лікарні потужний кисневий концентратор. Це обладнання, яке дозволяє захоплювати повітря з атмосфери і виділяти кисень. За правилами проєкту такі концентратори виділено по одному на область і розміщуватимуть їх у багатопрофільних лікарнях, які не мають достатнього централізованого забезпечення киснем. МКЛ №3 подала заявку і пройшла відбір», – сказав директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

У рамках плану заходів із запобігання поширенню COVID-19 триває розгортання стаціонарних ліжок на базі пологового будинку №1. Для цього частина приміщення закладу була доукомплектована: там проклали кисневу магістраль і облаштували кисневі точки. 

Прийом хворих на коронавірус у приміщенні пологового будинку розпочнуть з 8 години 19 листопада. Для цього тут буде задіяно 25 ліжок інфекційного профілю, 10 ліжок інтенсивної терапії та реанімації, а також 35 ліжок для надання допомоги вагітним та роділлям з ознаками вірусу. Загалом до 1 грудня у цьому закладі створять 145 місць для лікування хворих на коронавірус.

Зауважимо, жіноча консультація буде розміщена у відокремленій амбулаторії ЦПМСД №3, там облаштують окремий вхід. Тобто вагітним вінничанкам, які проживають на Вишеньці, не потрібно буде їхати на Старе місто чи на Замостя для спостереження у свого дільничного акушера. 

Поділитися :