Новини

У Вінниці розпочалась реконструкція парку "Хімік"

11 березня 2021, 14:50

За перебігом процесу можна стежити на сторінці "Дослідницький урбан-проєкт "Хімік" у Фейсбук.

Як зазначила в коментарі "Місту над Бугом" Вікторія Кравчук, керівниця відділу урбаністики Інститут розвитку міст, наразі  по периметру парку облаштовують огорожу, аби потім розпочати усі роботи на території всередині парку. У планах - демонтаж асфальту та бетонних конструкцій і видалення старих дерев, встановлення десятків лавок і вуличного освітлення. У рамках реконструкції будуть встановленні дитячі та спортивні тренажери,  велопарковки, альтанки, також буде окрема територія для вигулу собак. А ще, за словами Вікторії Кравчук, встановлять вуличну сцену та “лаву добросусідства”.

"Це ключова локація, вона знаходиться біля існуючого будинку-альтанки і передбачає перебування людей різного віку. Близько 100 людей одночасно можуть там присісти. Друга зона - дитяча, для дітей старшого віку. Третя зона - спортивна, вона передбачає різне обладнання та бігову доріжку довжиною 100 метрів. 4 зона - вигулу собак і алея - прогулянкова зона", - розповіла Вікторія Кравчук.

Крім того, на території реконструйованого парку планують висадити сотні нових дерев і кущів та квіти. Також Концепція передбачає нове покриття і бігові доріжки, вбиральню, відеонагляд, wi-fi зону та маленьке кафе. Також будуть збережені  і реконструйовані білі колони при вході, які там наразі стоять. Загалом на реконструкцію парку планують виділити майже 29 мільйонів гривень. Роботи мають бути завершені  наступного року.

"Роботи передбачені на цей рік - більша частина робіт. На початок наступного року - там фактично вже фініш (облаштування громадської вбиральні)", - додала Вікторія Кравчук.

За перебігом процесу реконструкції парку Хімік можна стежити на сторінці “Дослідницький урбан-проект “Хімік” у Фейсбук. Крім того, інформація про проект є на сайті Вінницької міськради в розділі “Інтегрований розвиток міст” – “Демонстраційний проект “Парк Хімік”.

Фото: vn.depo.ua

Поділитися :