Новини

У Вінниці розпочав роботу літературний клуб "Поезія незламних"

15 січня 2024, 17:01

На відкриття завітали люди різних професій та віку, яких об'єднує одна спільна риса – любов до українського поетичного слова.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 11 січня у залі бібліотеки-філії № 13 зібралася творча вінницька спільнота на перше засідання клубу «Поезія незламних».

За словами керівниці клубу Віри Лебєдєвої, ідея його створення народилась саме в цей важкий і тривожний для країни час, бо сьогодні, як ніколи, є дуже важливим наше українське слово.

Під час першого засідання клубу поети читали твори, які вони написали саме у зимову пору.

«Січень став не лише початком року, а й зародження багатьох інших несподіваних чи давно запланованих подій. Наша зустріч була присвячена «Зимовим читанням-чаюванням». А друзі, які не змогли завітати на зустріч особисто – долучились онлайн, але навіть віртуальний зв'язок не завадив відчути імпульси та поринути у чарівну атмосферу римованих рядків. Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям, завдяки яким маємо можливість жити та творити», – додала завідувачка книгозбірні № 13 та керівниця поетичного клубу Віра Лебєдєва.

На вечорі панувала атмосфера творчості, розуміння та єднання. Несподіванкою стала пісня у виконанні Тетяни Скомаровської. Її рядки мисткиня запозичила з вірша поетеси Віри Гранатової, а музику написала сама.

Організатори клубу «Поезія незламних» зазначають, що його засідання відбуватимуться у другий четвер кожного місяця.

Місце зустрічі: бібліотека-філія № 13 за адресою проспект Космонавтів, 39. Початок – о 16:00. Телефон для довідок: 55-32-13, електронна пошта: lidrary.13.vmcbs@gmail.com.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :