Новини

У Вінниці шахрай ошукав 3 пенсіонерок на понад 120 тисяч гривень

17 листопада 2020, 12:02

20-річний юнак телефонував до пенсіонерок і повідомляв, що їхнім рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення автопригоди, у якій постраждали люди.

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 14 листопада оперативники Вінницького відділу поліції спільно з працівниками управління карного розшуку обласної поліції затримали зловмисника, який ошукав трьох пенсіонерок. Підозрюваний телефонував потерпілим та повідомляв, що їхнім рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення автопригоди, у якій постраждали люди. За «звільнення» своїх рідних від покарання, літні вінничанки віддали шахраю 51 000 гривень, 2 600 доларів США та 200 Євро. Усі 3 злочини відбулися протягом одного дня.

Як розповів начальник Головного управління Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко, протягом кількох годин після надходження повідомлення про злочин зловмисника затримали в одному з хостелів Вінниці. Ним виявився 20-річний житель Сумської області. Шукали шахрая за описом потерпілих та за допомогою записів з камер відеонагляду. У нього оперативники вилучили мобільні телефони, банківську картку та чеки про здійснення операцій про переказ грошових коштів. Наразі поліція встановлює можливих спільників затриманого. За злочин юнаку загрожує позбавлення волі до 3 років.

"Шановні громадяни, будьте обачними, не довіряйте подібним дзвінкам. Перевірте, де дійсно знаходиться ваша рідна людина. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до поліції", - наголошують на сайті Національної поліції у Вінницькій області.

Поділитися :