Новини

У Вінниці стартує реконструкція вулиці Батозької

24 лютого 2021, 09:09

Наразі розпочинається етап виготовлення проєкту.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, мова йде про ділянку від вул. Ак. Янгеля до розворотного кільця трамвая. У планах - заміна трамвайних колій по типу "оксамитового шляху", оновлення проїжджої частини та тротуарів, облаштування велодоріжок, влаштування нових зупинок громадського транспорту з підвищеною "віденською" платформою, модернізація вуличного освітлення та озеленення. Окрім того, проєктне бачення враховує на перспективу і запуск тролейбуса, для чого треба буде протягнути контактну мережу.

"Цей район розвивається – тому і підходи до організації простору необхідні нові. Подібно до тих, які застосовані при реконструкції проспекту Космонавтів та вул. Замостянська – з врахуванням інтересів усіх учасників руху. Вулиця Батозька має стати не лише функціональною, а й комфортною. Це мета майбутньої комплексної реконструкції. Приступаємо до етапу виготовлення проекту", - зауважив Сергій Моргунов.

За словами мера Вінниці, з вулицею Батозькою пов’язані інші важливі інфраструктурні проєкти: шляхопровід Янгеля-Ватутіна, який має зв’язати Замостя з Тяжиловом, та масштабна реконструкція проспекту Коцюбинського "Вінницька миля". І ці цілі відображені у пріоритетах Стратегії Вінниці 3.0.

Поділитися :