Новини

У Вінниці триває архітектурний конкурс на найкращий проєкт благоустрою території музею Михайла Коцюбинського

1 червня 2021, 10:34

Заявки на участь у конкурсі подали 18 архітекторів.

Як розповів "Місту над Бугом" головний архітектор Вінниці Євген Совінський, це авторські колективи з різних міст України: Львова, Запоріжжя, Києва, Вінниці та Хмельницького. Упродовж двох місяців вони будуть виконувати власні проєктні пропозиції, після чого журі визначить найкращу з них.

"Це студенти, це професійні колективи, які згуртувалися спеціально під цей конкурс, тобто залучили спеціалістів з різних галузей. В основному це люди, які продукують, бажають змін в міських просторах на теренах України і беруть участь у конкурсах не лише у Вінниці, а й по інших містах", – розповів Євген Совінський.

Очікуваний результат від проведення архітектурного конкурсу – перетворити територію вінницького музею Михайла Коцюбинського і площу біля пам’ятника класику української літератури на громадський простір, яким би змогли вільно користуватися містяни та гості нашого міста. Перевагу віддадуть оригінальним творчим рішенням (в плані архітектури, ландшафту та змістовного навантаження), які допоможуть зробити музей Михайла Коцюбинського ще привабливішим як для вінничан, так і для туристів.

"Ми просимо багато цікавих сценаріїв перебування як на території пам'ятки, так і на території громадського простору. Коли ви зараз прийдете на територію перед пам'ятником, що зазвичай більшість туристів робить? Вони бачать хату, але не можуть потрапити до неї, тому що їх розділяє парапет пам'ятника, який більше 2 метрів висотою, який є підпірною стінкою зі сторони вулиці. А на територію потрапити з цієї зони неможливо. І відбувається такий певний квест з пошуку входу в музей. Одна з пропозицій музею – влаштування додаткового входу, щоб урізноманітнити екскурсійний маршрут", – додав Євген Совінський.

Після завершення конкурсу (восени цього року) команди, чиї архітектурні проєкти журі визнає найкращими, отримають премії. Розмір першої премії – 90 тисяч гривень, другої – 80 тисяч, третьої – 70 тисяч гривень. А Вінниця отримає нову сучасну відпочинкову зону для мешканців міста і водночас ще одну привабливу туристичну локацію.

Поділитися :