Новини

У Вінниці триває дводенний тренінг з психології для освітян

4 жовтня 2023, 13:49

У навчанні беруть участь 20 педагогів з 20 закладів дошкільної та загальної середньої освіти, а також представники громадського об’єднання старшокласників "Лідер" та громадського представництва Уповноважених з прав дітей.

Як йдеться на сайті Вінницької міської ради, 3 жовтня в концерт-холі закладу "Монблан" стартував дводенний навчальний тренінг "Перша психологічна допомога та управління стресом" у рамках спільної з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) розробки програми оперативного реагування на психологічні виклики та створення підтримуючого середовища в закладі освіти.

Учасники навчаються управляти стресом, роблячи акцент на роботі з емоціями і вивчають ситуації, що можуть виникнути в освітньому середовищі. На другому етапі проєкту вони матимуть можливість проводити базове навчання у власних колективах самостійно або з допомогою фахівців МОМ.

"Міжнародна організація з міграції вже не вперше співпрацює з департаментом освіти ВМР. Представники МОМ знову проводять дводенний тренінг з психології, який містить два компоненти: управління стресом та пошук ресурсів. Підтримка ментального здоров’я зараз є особливо актуальною, а підтримка один одного – необхідна запорука нашої стійкості та Перемоги", – зазначила директор департаменту освіти Оксана Яценко.

Таке навчання проходить уже вдруге. 20 учасників попереднього заходу, який відбувся наприкінці березня цього року, провели каскадні тренінги для близько 300 педагогів.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :