Новини

У Вінниці триває індивідуальне анкетування родин Захисників та Захисниць

12 травня 2023, 09:58

Наразі в ньому взяли участь 2 069 представників сімей.

Як зазначають на сайті Вінницької міської ради, відповідно до опитування найбільша кількість таких родин (2035 сімей) потребують гуманітарної допомоги та медичних послуг (1122 сімей). Сім’ї наших Захисників та Захисниць серед іншого вказали також на необхідність юридичних, психологічних, освітніх послуг, допомоги в працевлаштуванні тощо. 

"До визначення цих потреб долученні всі структурні підрозділи виконавчого комітету. Ми опрацьовуємо кожну анкету і визначаємо шляхи вирішення відповідних потреб. Уже опрацьовано 2069 анкет і надано допомогу. Зокрема, на сьогодні ми забезпечили продуктовими наборами 2001 родину", – зазначила перший заступник директора департаменту соціальної політики ВМР Наталія Паламарчук,

Директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська додала, що для родин Захисників та Захисниць вкрай важливою, а особливо для їхніх дітей, є психологічна підтримка. Наразі 139 сімей висловили бажання працювати з психологом. Фахівці Центру проводять як групові, так й індивідуальні заняття.

"На сьогодні у нас 65 родин працюють в груповому форматі. Щовівторка, на вул. Космонавтів, 30 з 11:00 до 13:00 працює психолог з членами родин і водночас другий психолог працює з дітьми віком від 8 до 13 років. І також щовівторка відповідні зустрічі проходять на вул. Брацлавській, 85.  Крім того, ми відкрили другу групу для дітей віком від 14 до 18 років. Вони працюють із психологом щочетверга з 15:00 до 17:00. Проводимо й індивідуальні заняття. Спочатку жінки та члени родини не так активно йшли, але останній тиждень активність збільшилася і ми бачимо, що люди потребують цієї роботи. Звичайно набір груп буде продовжуватися, люди за це дякують", – каже Наталія Добровольська.

За словами заступниці міського голови Галини Якубович, повномасштабна війна спричинила чимало викликів. Їх подолання неможливе без комплексної співпраці різних галузей та структур.

 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :