Новини

У Вінниці триває спорудження будинку по вулиці Привокзальна, 30 у межах програми "Муніципальне житло"

1 лютого 2024, 17:13

Здати об’єкт в експлуатацію планують до кінця року. За квотою найбільшу кількість квартир тут можуть придбати наші Захисники та Захисниці.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, з часу останньої інспекції об’єкт суттєво змінився. В першій секції будівельники вигнали вже 6-ть поверхів, у другій - завершили 4-ий. Всюди встановлюють перекриття та укріплюють зовнішній каркас стін за допомогою газоблоків.

"Це має бути енергоощадний, економічно обґрунтований об’єкт, а також якісний і побудований у терміни, визначені контрактом. На даний момент ці критерії витримуються. Будемо прагнути досягти всього, що задекларували на початку будівництва. Вже у лютому приступимо до монтажу вікон, а в березні будемо розпочинати суміжні роботи – сантехнічні та електричні. Таким чином на літо хочемо вийти на облаштування даху та фасаду, тобто виконання тих робіт, які потребують теплої пори", – зауважив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Будівля сягатиме 10-ти поверхів. Тут передбачили підземний паркінг-укриття, а також створення Освітнього хабу та Інклюзивного центру. І що не менш важливо, споруду запроєктовано за принципами Європейського Зеленого Курсу.

"У будинку не буде газу, все працюватиме на електриці. Це екологічність, а ще енергоощадність та енергоефективність. До речі, сподіваємося, що тут будуть представлені і відновлювальні джерела енергії. Хочемо встановити сонячні панелі на даху. Цей проєкт не входить до кошторисної вартості об’єкту і не впливатиме на ціну квадратних метрів для мешканців. Ми сьогодні працюємо над тим, щоб до реалізації задуманого залучити фінансування ззовні", - говорить заступник міського голови.

Усі матеріали, які використовують у будівництві, виключно українські. Багато мають вінницьке походження. Вони не поступаються закордонним аналогам, а ключовою перевагою є можливість підтримати вітчизняного виробника.

"Конструкція, яку зводимо, монолітна. Вона набагато міцніша, – Всі роботи виконуються згідно із графіками. На цьому етапі працює близько 60 людей: три бригади монолітників та дві - каменярів", – переконує виконавець робіт, представник Генерального підрядника Максим Дереш.

Близько 70 квартир, тобто майже половина, що реалізуються в цій висотці за програмою «Муніципальне житло», вже отримали своїх власників. Серед тих, хто на сьогодні пройшли етап жеребкування, 25 учасників бойових дій та 4 сім’ї загиблих учасників війни, 5 внутрішньо переміщених осіб, 10 освітян та медиків, 2 людей із інвалідністю I групи та 21 учасник з інших категорій (багатодітні та молоді сім’ї, працівники правоохоронних органів тощо).

Програма пропонує придбати квадратні метри за найнижчою ціною на первинному ринку нерухомості Вінниці. У будинку на Привокзальній вона становить 27 тис. 900 грн.

Загалом із 2009 року, відколи діє програма, нею вже скористалися близько тисячі вінничан.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :