Новини

У Вінниці учні п'ятих - одинадцятих класів перейшли на змішану форму навчання

14 вересня 2020, 11:54

На змішану форму навчання перейшли учні 5-11 класів вінницьких шкіл. Водночас учні початкової школи навчаються у звичному режимі.

Про це «Місту над Бугом» розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко.  За її словами, поки Вінниця перебуває у «помаранчевій» зоні, учні середньої та старшої школи навчатимуться за затвердженим розкладом уроків з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог. Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Згідно нього 5-11 класи поділені на підгрупи, які по черзі через тиждень навчаються у школі. У інший тиждень вони працюють дистанційно. Так само забезпечено освітній процес дистанційного навчання для учнів класів, які перебувають на самоізоляції.

Вінниця у помаранчевій зоні. Тому прийнято рішення для 1-4 класів залишити навчання незмінним, відповідно до розкладу. Для класів 5-11 класів ввести змішану систему навчання. Вона передбачає поділ класів на групи і проводити навчання для кожної групи через тиждень, відповідно до розкладу. Інша група, вдома, повинна виконувати усі домашні завдання та навчатись дистанційно, - сказала Оксана Яценко. 

Також Оксана Яценко зазначила, що такий режим роботи освітніх закладів у місті діятиме близько двох тижнів. 

"Ми дивимося на всі показники. Вінниця не даремно потрапила в цю зону, - наші показники погіршилися, і відповідно зараз ми працюємо саме так і це буде найближчі два тижні. Поки визначемо "помаранчевий рівень",  а якщо ситуація покращиться - ми будемо говорити про зміну. Але наприклад за вихідні , уже знову є хворі діти та вчителі. Є класи, які пішли на самоізоляцію уже з сьогоднішнього дня" - каже директорка департаменту освіти Вінницької міскради. 

Нагадаємо, що державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  з 14 вересня на території Вінницької міської ОТГ встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Поділитися :