Новини

У Вінниці утворили три старостинські округи та призначили старост

20 листопада 2020, 15:31

Міський голова Сергій Моргунов висловив надію на ефективну працю в першу чергу щодо інтеграції території старостинських округів і громад до міста Вінниці. 

За повідомленням на сайті міської ради, сьогодні було прийнято рішення депутатами на 1-ій установчій сесії міської ради щодо затвердження на посади старост. 

Відповідно до законодавства України на території Вінницької міської ОТГ створено три старостинських округи :

- Вінницько-хутірський округ з центром в селі Вінницькі Хутори об’єднає території сіл Вінницькі Хутори, Писарівка, Щітки. Старостою став Владислав Кривешко;

- Деснянський старостинський округ до складу якого входить територія селища міського типу Десна, старостою затверджено Галину Обливач.  

- Стадницький старостинський округ з центром в селі Стадниця увійдуть території сіл Стадниця, Великі Крушлинці, Малі Крушлинці, Гавришівки. Посаду старости займе Владислав Яклюшин. 

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, усі кандидатури були узгоджені із мешканцями тож тепер вони мають ефективно працювати.

"Це узгоджена позиція перш за все, тих територіальних громад які приєднані до міста Вінниці, вони працювали безпосередньо на території цих сіл. Маю надію, що ви будете ефективно працювати в першу чергу щодо інтеграції безпосередньо  ваших території і громад до міста Вінниці, і в цілому будете демонструвати командний, єдиний підхід до роботи. Депутатів буду просити, щоб всіляко підтримували наших старост", - зауважив Сергій Моргунов 

Також на сесії було схвалено Положення про старосту, в якому визначені правовий статус представників приєднаних громад, їхні повноваження, права та обов’язки.

 

Поділитися :