Новини

У Вінниці в мікрорайоні Тяжилів відкрили новий дитячий садочок "Дивосвіт"

7 вересня 2021, 16:02

Збудували його за кошти інвестора поблизу одного із житлових комплексів на розі вулиць Ватутіна та Миколи Битинського.

 

Діти тут навчатимуться у двох групах раннього віку та чотирьох - дошкільного віку.  Дошкільний заклад обладнаний меблями, інвентарем, зробили також й ігрові майданчики за кошти бюджету територіальної громади. На це все виділили понад 5 млн грн. За словами директора закладу Олесі Пилявець, садочок має спортивне  спрямування, тому тут  облаштували сучасний скеледром та гамаки для флай-йоги.

"Ми намагалися використати технології спортивного зразка для розвитку фізичного здоров'я наших дітей. Це і гамаки для флай-йоги, і елементи скалодрому. Також ми використовували не звичайні гімнастичні стінки, а такі, як "Гладіатор", "Хвиля" – такі, де трошки інше навантаження, що дозволяє, коли дитина рухається, робити масаж стопи. Це запобігає пласкостопості, зміцнює м'язи дітей. І тим самим розвивається пам'ять, увага", – зауважила Олеся Пилявець.

 Міський голова Сергій Моргунов під час відвідування дитсадка зазначив, що   міська влада у діалозі із забудовниками і завдяки цій співпраці місто відкриває нові дитячі садочки.

"Це однозначно дає менше навантаження на міський бюджет, тому що ми тут забезпечили тільки обладнання – а це 4,3 мільйона гривень. А будівельна частина – це трохи більше 18 мільйонів гривень. Але разом із тим тут застосовані новітні технології і по харчоблоку (повністю нове обладнання) і, як завжди, 9-ступенева система очистки води. Але найголовніше – щоб ці затишні умови подобались нашим діткам", – розповів Сергій Моргунов.

За словами керівника підрядної організації  «Особняк-центр» Сергія Коцаги  - це перший  соціальний  заклад, який  будували  на умовах співпраці.  Тут застосували новітні технології. 

"Це наш перший такий заклад, який ми будуємо, раніше не було досвіду. У деяких ситуаціях департамент освіти і ви, Леся Василівна, давали поради, ми, зі свого боку, дослухалися. І результат ви бачите", – зауважив Сергій Коцага.

За останніх 5 років у Вінниці збудовано п’ять дитячих садочків рамках співпраці муніципалітету та інвесторів.  У планах відкриття ще 3-х нових садочків  у різних мікрорайонах міста, зазначив Сергій Моргунов. 

"Я приємно вражений і щиро задоволений тим, що саме у такому віддаленому районі Вінниці ми маємо чудовий дошкільний заклад, де буде навчатися не менше 156 дітей. Також ми будуємо новий дитячий садочок на 7 груп по вул. Зєрова (це № 16) і готується дитячий садочок на вул. Івана Богуна на 5 груп. І аналогічно вже розпочалося будівництво 2-го дитячого садочку в мікрорайоні Академічний", – додав міський голова.

Поділитися :