Новини

У Вінниці в освітніх закладах безкоштовно харчуватимуться діти, постраждалі внаслідок воєнних дій

25 вересня 2020, 11:54

Витрати на харчування пільгових категорій дітей шкіл та садочків візьме на себе міський бюджет  

На сайті міської ради прокоментували, під час засідання сесії 25 вересня, депутати проголосували за те, щоб ще одна категорія дітей харчувались безкоштовно у школах та садочках міста. Це хлопчики та дівчата з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів. Таких дітей у Вінниці 502. Ці витрати покриватиме міський бюджет.

«Рішення важливе, я думаю, що багато хто з вас знає, що на держаному рівні Верховною Радою було прийнято Закон про безкоштовне харчування у садочках та школах дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів з числі внутрішньопереміщених осіб. Але, на жаль, Уряд не передбачив фінансування за рахунок державного бюджету. Втім, ми вважаємо, що це питання правильне, і тому  будемо забезпечувати харчування цієї категорії за рахунок міського бюджету. У Вінниці таких дітей 502: у садочках виховується 147, у школах – 355 учнів. Передбачаємо за попередніми розрахунками 496 тисяч гривень до кінця року. У попередні роки ми також прийняли рішення щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей з родин учасників АТО», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Загалом безкоштовним харчуванням у школах та садочках забезпечено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, дітей з інвалідністю, дітей із малозабезпечених сімей.

Звільнено від плати за харчування в садочках та школах дітей, батьки яких загинули у ході проведення АТО та ООС.

Нагадаємо, безкоштовно харчуються учні 1-4 класів. У садках діє зменшена на 50 % плата за харчування дітей для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей. 

Поділитися :