Новини

У Вінниці вдруге стартує онлайн-фестиваль альтернативної освіти "Свобода вибору. Вибір свободи"

15 березня 2021, 13:25

Фестиваль триватиме три тижні. Приєднатися до заходу може кожен охочий.

Метою фесту є підтримати родини, які обрали для себе альтернативні шляхи освіти. Минулого року такий фестиваль охопив 45 тисяч слухачів. Як зазначається в анонсі події на Фейсбук, це можливість доторкнутися й підживитися від чудових людей, які успішно практикують різні види альтернативи, живуть і дихають своїми проєктами, відчути свою причетність до великого міжнародного співтовариства альтернативників із величезним досвідом, побути серед людей, які бачать недосконалість системи і діють, змінюючи своє життя, послухати, взяти участь, прожити, отримати свіжі "зачіпки" для роздумів і розумінь. Як зазначила одна зі співорганізаторок Всеукраїнського онлайн-фестивалю альтернативної освіти  VilnOsvita 2.1 Катерина Ботвіннік, до участі у заході були запрошені провідні спеціалісти та спеціалістки з усього світу.

"Ми прагнемо допомогти родинам, які ідуть шляхом співчуття до дитини і які прислухаються до потреб дітей. Тобто не просто напхати в них побільше знань якомога швидше. Мета така, щоб почути запит дітей. Ми залучили провідних експертів з усього світу", - зауважила Катерина Ботвіннік.

Відкрити фестиваль було запрошено професора, психолога Бостонського університету, педагога, автора книги "Свобода навчатися" Пітер Грей. Він говоритиме про самоспрямоване навчання й цінність вільної гри.

"Хочу заспокоїти всіх батьків і сказати, що, коли ваші діти просто грають, насправді вони не просто грають. Вони вибудовують соціальні зв'язки, пробують себе у різних ролях, фантазують, прокачують уяву. Це для них дуже важливий соціальний досвід", - розповіла Катерина Ботвіннік.

Також цього тижня можна буде послухати лекцію "Малюки і підлітки. З ким простіше будувати демократію? А якщо ще й вчитися" кандидата біологічних наук, співавтора освітнього простору "Майбутні", викладача Києво-могилянської бізнес-школи Петра Чорнорморця та Ольгу Фанагей-Баранову та Сергія Головка, які розповідатимуть про батьківські страхи і про те, як і чи варто із ними боротися. Усі онлайн-ефіри абсолютно безкоштовні. Вони проходитимуть у двох форматах.

"Будуть дискусії, до яких батьки зможуть долучитися, тобто якщо спікерів ми просто транслюємо і ви можете написати свої запитання у коментарях і ми їх озвучимо, то у форматі дискусії буде запрошений експерт. Він дуже коротко, хвилин за 20, дає свою думку, і це потім обговорюється", - додала Катерина Ботвіннік.

Фестиваль триватиме три тижні. Приєднатися до учасників фестивалю може кожен охочий. Для цього потрібно зайти на фейсбук сторінку онлайн-фестивалю альтернативної освіти  VilnOsvita 2.1 "Свобода вибору. Вибір свободи".

Поділитися :