Новини

У Вінниці виборці розповіли про очікування від місцевих виборів 2020 року

25 жовтня 2020, 17:48

Думку вінничан щодо нововведень під час голосування в умовах карантину та за новим виборчим кодексом, дізнавались  журналісти радіо "Місто над Бугом". 

Триває  голосування на місцевих виборах у Вінниці. Упродовж дня наші кореспондентки побували на кількох виборчих дільницях, які розташовані в різних мікрорайонах міста. Та при виході з дільниць поспілкувалися з вінничанами, які вже проголосували. 

Більшість виборців  зазначили,  що попри ризики в умовах пандемії, все ж прийшли на виборчі дільниці, бо вважають це своїм громадянським обов’язком. На запитання, чи виникали у них труднощі із заповненням виборчих бюлетенів, то тут думки вінничан розділилися. Більшість виборців сказали, що не виникали, адже вони дивилися в інтернеті, як правильно голосувати.  Інші відповіли, що їм було важко зорієнтуватися  з прізвищами кандидатів  до міської та обласної рад у бюлетенях, тому довелося трохи довше часу перебувати в кабіні для голосування. Також  багато вінницьких виборців сказали, що не знають, хто  з кандидатів балотується в депутати по їхньому виборчому округу.  А на запитання наших кореспонденток, які у вінничан очікування від місцевих виборів,  та якою  б  вони хотіли  бачити  Вінницю у найближчі 5 років, більшість з тих, хто вже проголосував  на виборчих дільницях,  відповіли, що їм подобається те, як зараз розвивається місто.

"Щоб вона продовжувала розвиватися, як розвивається. Від місцевих виборів ? Ну покращення, що Вінниця не буде стояти на місці, а буде розвиватися, піду, але трошки пізніше. Вже вирішив за кого буду голосувати, трохи познайомився з даними депутати, трохи поцікавився, що про них думають інші люди.

Була інформація по телебаченню, ну я вірю у зміни!  У Вінницю, за яку дбають керівники міста.  Хотілося б покращень для внуків, для дітей, щоб люди мали роботу.  Хочу бачити Вінницю без корупції, щоб почистили Вишенське озеро, щоб люди, виборці розуміли повноваження влади, депутатів, міського голови, бо багато хто не знає які є повноваження і вимагають чогось нереального", - розповіли містяни. 

 "Скажіть, будь ласка, чого ви очкуєте від Сьогоднішніх виборів ? - Чесно вам скажу, багато чого не очікую, більше виконую свій громадянський обовязок. Я знаю депутата свого округ і як він старається, тому б за нього і проголосувала, кардинальних змін зараз, на мій погляд - не буде. 

" - Як ви ставитесь до опитування президента ? - Відносно меморандуму, взагалі не розумію до чого тут я і як я можу вплинути. Чи доцільні такі опитування? Я думаю це якийсь популізм, чесно кажучи.

- Що саме для Вінниці ви очкуєте ? - Ну звичайно перемін на краще. У Вінниці та й в державі загалом мене все влаштовує, Вінниця мені подобається і мер подобається. 

-  Яких змін для Вінниці ви очікуєте? -  По перше, я вважаю, що Вінниця досить непогано розвивається, тому підтримую нинішню владу. 

 

Поділитися :