Новини

У Вінниці відбулось перше спільне засідання Ради Партнерства зі спілкою "Місто змістів"

12 лютого 2021, 11:28

На зустрічі презентували результати роботи за 2,5 роки та запропонували механізми покращення співпраці громади та влади.

Як ідеться на сайті міської ради, перше засідання Ради Партнерства, на якому обговорювали механізм подальшого функціонування та ефективної роботи Ради Партнерства задля подальшого розвитку співпраці між органами влади та громадянським суспільством Вінниці, пройшло у Хабі "Місто Змістів". КП "Інститут розвитку міст" у співпраці з координаційною радою спілки розробили Меморандум про партнерство між Вінницькою міською радою та громадською спілкою "Мережа організацій громадянського суспільства "Місто змістів", який набув юридичного значення після офіційного підписання минулого року.

Цей документ передбачав створення окремо органу – Ради Партнерства – за участі міського голови, заступників та керівників департаментів з однієї сторони та представників координаційної ради Спілки – з іншої. На подальших засіданнях Ради Партнерства планують обговорювати важливі теми для розвитку міста, двостороннє підсилення у різних тематичних аспектах для користі  усієї громади, зважаючи на приєднання нових територій в рамках децентралізації. На першому засіданні Ради Партнерства був присутній міський голова Сергій Моргунов. 

"Цього року у нас є трошки більше викликів, тому що пройшов процес об'єднання громад. Територія міста Вінниця збільшилася більше, ніж вдвічі. Якщо в нас було до 31 грудня площа Вінниці 113 кв. км, а додалася 140, і ці 7 сіл теж потребують відповідної інтеграції з точки зору інфраструктури, в першу чергу соціальної. І дуже важливо в них теж пробудити таку активність до життя не тільки конкретного села, а в цілому, щоб вони вже розуміли, що вони є частиною великої родини. Тому думаю, що нам всім є над чим попрацювати", - зауважив Сергій Моргунов.

На засіданні представники громадської спілки презентували свою діяльність протягом 2,5 років та запропонували механізми, які можуть покращити співпрацю громади та влади. В результаті було прийнято рішення про розробку стратегічного документа з конкретними цілями і завданнями, який має бути затверджений на сесії Вінницької міської ради і в рамках якого громадські організації можуть стати виконавцями запланованих заходів.

Фото: Facebook/Сергій Моргунов

Поділитися :