Новини

У Вінниці відбувся другий всеукраїнський інформаційний захід "Обирай сам"

22 квітня 2024, 10:21

Кожен охочий міг ознайомитися із різними родами військ, екіпіровкою військовослужбовців, дронами. Школярі та абітурієнти цікавилися факультетами військових навчальних закладів, чоловіки та жінки – рекрутингом та умовами служби.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, для проведення інформаційної акції у Центральному парку ім. Леонтовича встановили понад 20 наметів у яких військовослужбовці розповідали школярам та абітурієнтам про факультети військових навчальних закладів, а чоловікам та жінкам – особливості рекрутингу та умов служби.

Захід супроводжувався благодійним концертом. Також на локації працювали фотовиставка «Вони обрали самі» та польова кухня. За донат охочі могли скуштувати рибну юшку та гречану кашу з м’ясом. Наприкінці відбувся благодійний аукціон, на якому розіграли цінні фронтові подарунки (розмальовані гільзи від гармати) 120-ї окремої бригади ТрО.

«Ми пропонуємо альтернативний підхід залучення до Сил Оборони. А саме прямий діалог з підрозділами, щоб люди могли промоніторити для себе, в які роди військ вони можуть потрапити, на яку спеціальність, враховуючи їхню освіту, досвід, побажання та те, де вони будуть максимально корисними. Врешті-решт до Сил Оборони потрібно залучатися, триває третій рік війни. Хлопці на фронті втомилися, їх потрібно міняти. Маємо посилювати наше військо, адже ворог не зупиняється. Країну потрібно рятувати, а нам – об’єднуватися, залучатися. Має відбуватися відповідний діалог між підрозділами і громадянами, для яких постало питання призиватись по мобілізації або за контрактом. Долучатись до війська – це необхідність, а не забаганка», – зазначає інструктор з військового рекрутингу системи ТЦК Юрій Зелений.

Серед представників військових підрозділів були 37-а окрема бригада морської піхоти, 59-а окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка, 1-й окремий штурмовий батальйон «Вовки да Вінчі», 3-а окрема штурмова бригада, 82 окрема десантно-штурмова бригада та інші. Охочі могли також приміряти військове спорядження та отримати консультацію щодо рекрутингу у військовослужбовців.

Багато зацікавлених зібрав намет 6-го окремого штурмового полку «Рейнджер». Військові підрозділи представили розширену лінійку роботизованих систем, розвідувальні та ударні дрони.

«Роботизовані системи зараз на піку розвитку в Україні, тож багато людей сьогодні підходить і цікавиться ними. Я вважаю, що рекрутинг – це течія, яка має розвиватися в нашій країні. Ми вже запустили кампанію рекрутингу, в нас є контактний телефон, на який телефонують багато людей. Вони заповнюють анкети, які ми передаємо командирам. Командири спілкуються з охочими служити особисто. Наразі за останні 2,5 тижні до нас звернулися близько 500 людей. Багатьох тих, хто прийшов по мобілізації, ми вже відправили на навчання», – говорить помічниця начальника відділу персоналу 6-го окремого штурмового полку «Рейнджер» Юлія Євдокимова.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :