Новини

У Вінниці відбувся конкурс краси "Пані 60+"

22 вересня 2021, 16:43

У ньому взяли участь сім жінок. Кожна отримала свій титул і корону.

Конкурс краси "Пані 60+" відбувся у Вінниці вже вдруге. Його учасницями стали жінки, що відвідують Терцентр соціального обслуговування. Пенсія – це ще не вирок, доводили чарівні леді. Як розповіла "Місту над Бугом" директорка Територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська, учасниці готувались до цього заходу кілька місяців. 

"Вперше ми організували цей конкурс у 2019 році. Після цього в нас було змагання "Або пан, або пропав", потім пандемія нам завадила провести у 2020 році цей конкурс, хоча ми до нього готувались. Хочу сказати, що в Терцентрі він користується великою популярністю. Жінки беруть у ньому участь з великим бажанням. Наймолодшій учасниці – 61, а тій, яка трішки старше, – 73 роки. Зауважу, одна одній вони не поступаються. Вони дуже дружні , допомагають, підказують, у них конкуренції не було", – зазначила Галина Бачинська.

Одна із учасниць Ірина Шовкопляс зазначила, що пані – це не статус, а спосіб життя.

"Я вперше беру участь, дуже хотіла виграти. Прагнула показати свої таланти, багато з них розкрили в мені в процесі підготовки. Я вважаю, що бути пані – це не набір якихось рухів, дефіле, це спосіб життя. І тому той досвід, який ми накопичили за своє життя, сьогодні мали можливість продемонструвати", – розповіла Ірина Шовкопляс.

Інша учасниця Наталя Черниця у свої 60+ активно вивчає англійську та займається скандинавською ходьбою.

"Рідня мене завжди підтримає. Тут, у Терцентрі, я займаюсь англійською мовою; їздила на змагання зі скандинавської ходьби, і ми там дуже достойно виступили. Вся наша команда прийшла в першій десятці. Ми ще ходимо на велосипеди разом з чоловіком", – зауважила Наталя Черниця.

Найстаршою учасницею стала 73-річна Анастасія Грицева, але, за її словами, вік не має абсолютно ніякого значення.

"Я дуже щаслива, що беру участь в цьому конкурсі, це була моя мрія, накінець вона збулась. Я займаюсь танцями, англійською, психологією. Живу таким життям, щоб радувати всіх і самій було радісно на душі. Воно додає оптимізму, молодить", – переконана Анастасія Грицева.

Загалом у конкурсі "Пані 60+" взяли участь сім жінок. Вони розповідали про себе, свої вподобання та захоплення. Під час інтелектуального конкурсу учасниці відповідали на запитання про збереження навколишнього середовища, сенс життя, дружби тощо.

Перед початком конкурсу перед присутніми виступив Сергій Моргунов, він, зокрема, сказав, що  з виходом на пенсію життя продовжується і завжди треба залишатися активним, йти в ногу з часом і завжди мати гарний настрій.

"Мені здається, що саме отут, у цьому залі, присутній дух авантюризму, молодості, гарного, позитивного настрою. Тут навіть не стоїть питання, хто переможе, важлива активна участь. Тому що саме активність людей "срібного" віку важлива для нашої громади. Ви багато робите, щоб саме наше місто було найкращим по комфортності проживання в Україні", – наголосив міський голова.

Яскравим фінальним акордом став вихід панянок у вечірніх сукнях. Кожна з жінок отримала свій титулі і корону, серед них "Пані чарівність", "Пані вишуканість", "Пані грація", "Пані глядацьких симпатій", "Пані впевненість", "Пані артистичність" та "Пані елегантність".

Поділитися :