Новини

У Вінниці відбувся повторний кризовий моніторинг Південного Бугу

17 березня 2021, 12:47

Спеціалісти виявили підвищений рівень концентрації азоту амонійного.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, через факт забруднення річки Південний Буг, встановленого 25 лютого 2021 року, Державні екологічні інспекції у Вінницькій та Хмельницькій області 16 березня 2021 року повторно провели спостереження за якістю поверхневої води в річці Південний Буг.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції у Вінницькій області здійснили виїзд пересувною лабораторією в район "Кармелюкового крісла" на межі Вінницької та Хмельницької областей та вище по течії на витоку із Щедрівського водосховища м. Летичів, Хмельницької області. На місці відібрали проби з річки Південний Буг та провели експрес-аналіз на вміст азоту амонійного та фосфат-іону.

"За результатами аналізу відібраних проб концентрація азоту амонійного в пробі №1 (район "Кармелюкового крісла") – 3,0 мг/дм3 в пробі №2 (вище по течії на витоку із Щедрівського водосховища м. Летичів) – 1.6 мг/дм3 при нормативі 2,0 мг/дм3. Подальший відбір проб спеціалістами Інспекцій здійснювався територіально, відповідно своїх повноважень. Детальне дослідження відібраних проб води на вміст забруднюючих речовин проводиться в лабораторних умовах, про результати буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook/Державна екологічна інспекція у Вінницькій області

Поділитися :