Новини

У Вінниці відкрили Почесне Латвійське консульство

10 вересня 2021, 16:20

Це вже третє офіційне представництво іноземних держав у місті.

Ще у 2017 році відбувся офіційний візит до Вінницької області Надзвичайного і Повноважного Посла латвійської республіки в Україні Юріса Пойканса.   Він високо оцінив економічний потенціал міста  та регіону і висловив пропозицію щодо створення у Вінниці Почесного консульства Латвійської республіки для зміцнення зв’язків міста та області з Латвією.

"Я хотів би сердечно привітати усю Вінницю з відкриттям Почесного консульства Латвії. І я дуже рада, що міжнародна присутність та присутність Європейського Союзу збільшується на вінницькій землі. Вінниця сьогодні – динамічний регіон, який дуже швидко розвивається. Я мав честь відвідати святкування Дня Європи. Я б сказав, що воно найкраще на теренах України. Це частково було причиною того, що я я хотів, щоб ми мали тут присутність. Ми відкриті до співпраці в будь-якому напрямку", – зауважив Юріс Пойканс.

Почесне консульство Латвійської Республіки у Вінниці та Вінницькій області відкрили за підтримки Посольства цієї держави та за сприяння Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

"Я думаю, що попереду в нас достатньо серйозна спільна робота щодо активізації економічних, культурних, освітніх взаємовідносин між містами Латвії і Вінницею, зокрема. І дуже приємно, що саме Латвія як одна з трьох Прибалтійських держав, які одними з перших визнали українську незалежність, саме тут, у Вінниці, відкриваює Консульство", – наголосив Сергій Моргунов.

Почесним консулом у Вінниці призначили Ігоря Скоромного.

"Хочу подякувати пану Послу за те, що він довірився мені і взяв мене представником своєї держави. І ми все будемо робити для того, щоб Латвія, місто Вінниця і Вінниця область співпрацювали у найкращому ракурсі. На сьогодні Консульство Латвії відкрите, запрошуємо всіх і з радістю співпрацюємо у всіх сферах діяльності", – запевнив Ігор Скоромний.

Додамо, почесні консульства Латвії також діють у Львові, Чернігові, Одесі, Запоріжжі та Слов'янську.

Поділитися :