Новини

У Вінниці відкриється перша в Україні колективна виставка сучасного мистецтва, абстракції і сайармизму

2 вересня 2021, 12:59

В експозиції представлені роботи митців з 12 країн світу.

Як повідомляють у пресрелізі, 3 вересня о 14.30 у Вінницькому обласному художньому музеї в рамках Першого у світі Міжнародного конкурсу "Кращий художник в області сучасного мистецтва, абстракції і сайарсизму" відбудеться відкриття колективної виставки "Сайарсизм & сайарсизти".

Експозицію розгорнуть у Вінницькому обласному художньому музеї. На ній будуть представлені унікальні роботи світового рівня авторства українських художників та митців з 12 країн світу. Серед них – Катерина Білетіна, Владислав Волосенко Вікторія Ніколаєва, Трой Хасієв, Закир Сабіров. Карен Агамян, Олександр Брітцев, Євгенія Божко та інші.

"Головна мета конкурсу – популяризація кращих зразків сучасного світового мистецтва, обмін досвідом між художниками з усього світу та створення платформи для формування колекцій художніх творів. Завдяки конкурсу ми зуміли об’єднати художників та діячів культури з більш ніж з 25 країн світу. Вони напрацювали низку неймовірних робіт. Частину з них презентуємо у Вінницькому обласному художньому музеї. Подібних виставок в Україні раніше не було. Вінничани та гості міста стануть першими, кому пощастить побачать унікальні роботи світового рівня", – розповідає голова ГО "Кращий художник", – народний художник України Володимир Козюк

Додамо, сайарсизм – це напрямок в образотворчому мистецтві, що зародився на початку XXI століття. Основоположником є художник Сергій Дождь. В основі напряму лежить наука про внутрішній художній простір, яка спирається на вивчення внутрішнього світу людей. Таким чином, художнику вдається зобразити об'єкт одночасно з різних сторін (реальної, абстрактної і ментальної) і підкреслити властивості, невидимі при класичному зображенні об'єкта. 

Володимир Козюк

Катерина Білетіна

Каріна Волошко 

Поділитися :