Новини

У Вінниці відремонтували дах ліцею, який був у аварійному стані

11 січня 2024, 10:05

У 19-ому ліцеї утеплили покрівлю та зробили її більш енергоефективною.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, дах закладу, який збудували понад сто років тому, був у аварійному стані, оскільки кроквяне перекриття перегнило і трухлявіло, а в сезон опадів відбувалося затікання. 

В ході робіт будівельники повністю замінили стропильну систему, обшили димоходи, облаштували водовідведення та повністю замінили старе покриття на металочерепицю.

"Загалом капремонт покрівлі відбувався відповідно до нового будівельних норм, в якому передбачалось утеплення, що дозволяє зменшити загальні втрати тепла, а заразом – заощаджувати до 15% теплоресурсів закладу", - зазначає директор ліцею Володимир Костюк.

Окрім того, підрядники подбали і про безпекові моменти. Так, на даху встановили систему підігріву, яка вмикається задля зменшення ризику виникнення бурульок. Також, встановили блискавкозахист та метеостанцію, яка автоматично реагує при загрозі буревію чи підвищеній кількості опадів. 

В результаті, будівельники повністю оновили дах на двох окремих будівлях: основного приміщення ліцею й над спортзалом. Також була частково оновлена й система опалення.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :