Новини

У Вінниці відзавтра подорожчає проїзд в маршрутних таксі

31 травня 2021, 15:43

З першого червня одна поїздка коштуватиме 10 гривень.

Як повідомив "Місту над Бугом" керівник департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов, таке рішення ухвалив виконком міської ради. Також затверджено тариф – 12 гривень за одну поїздку на перевезення пасажирів до приєднаних громад. Це маршрути №30 А і  №30Б, а також на нічному маршруті №25,  який перевозить пасажирів з десятої години вечора до шостої ранку.

Розрахунки перевізників вивчав департамент економіки і інвестицій міської ради. За словами Максима Мартьянова, за останні два роки відбулось підвищення вартості пального, автомобільних шин, запчастин та інших матеріалів для технічного обслуговування транспорту.  Але найбільше зросли витрати на заробітну плату водіям маршрутних таксі. Все це і призвело до подорожчання вартості проїзду.

"Тариф 6 гривень, який ще сьогодні діє останній день, був затверджений у 2018 році. Відповідно, з того часу до сьогодні суттєво зросли окремі статті витрат на перевезення в маршрутних таксі. Зокрема, з того періоду більш, ніж вдвічі збільшилась величина мінімальної заробітної плати, на 30% збільшилась вартість паливно-мастильних матеріалів. Окрім того, згідно з даними Головного управління статистики у 2020 році було на 62% просідання величини пасажиропотоку. У зв'язку з цим було прийнято рішення збільшення до 10 грн. На нашу думку, це є економічно обґрунтований тариф, який дозволить маршрутним таксі покривати усі свої витрати, а також забезпечувати належний рівень надання транспортних послуг населенню, що і вимагатиме міська рада від перевізників", – розповів Максим Мартьянов.

Поділитися :