Новини

У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де незаконно утримували алко- та наркозалежних людей

13 вересня 2021, 11:37

Серед них – 14-річний підліток.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, трьох зловмисників, які організували роботу т. зв. "реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних", поліцейські за силової підтримки бійців спецпідрозділу "КОРД" затримали 12 вересня.

За словами начальника Управління міграційної поліції Кирила Доценка, напередодні до поліції надійшло повідомлення від вінничанина про те, що троє невідомих у Вінниці силоміць посадили в автівку дитину та поїхали у невідомому напрямку.

На території області ввели план "Перехват". Протягом години поліцейські розшукали автомобіль "Фольксваген", який перебував біля двоповерхової будівлі, де, як з’ясувалося, знаходився реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних людей.

14-річного хлопця поліцейські знайшли в цьому центрі. Неповнолітнього мешканця Одещини до закладу помістили родичі. Коли хлопець втік з центру – його розшукали та примусово повернули до установи.

Загалом поліцейські виявили дев’ятьох осіб, які дали покази, що їх помістили до закладу та утримували проти волі, забороняли покидати його територію. Зі слів потерпілих, їх силоміць доставляли до центру, забороняли покидати територію, самостійно пересуватись по місту, користуватись мобільними телефонами. Двоповерхове приміщення, де утримували людей, було огороджено парканом, на вікнах встановлені металеві ґрати. 

"Реабілітаційний центр діяв під виглядом громадської організації та не мав дозвільних документів  для проведення медичної практики. Під час проведення  обшуку слідчі  вилучили  облікові картки осіб, які проходили реабілітацію, а також документацію", – розповів Кирило Доценко.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Поділитися :