Новини

У Вінниці влада та представники різних єпархій домовилися про умови святкування Різдва

4 січня 2023, 18:16

4 січня представники військової адміністрації та правоохоронці радились з членами ради церков та релігійних об’єднань Вінниччини, щодо дотримання обмежень воєнного стану під час проведення богослужінь з нагоди Різдвяних свят.

Як повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницької області, під час зустрічі представники силових структур та релігійних громад узгодили питання взаємодії усіх відомств щодо забезпечення публічної безпеки під час відзначення Різдва Христового. Зазначається, що учасники розуміють бажання вірян взяти участь у заходах, однак, встановлені рішенням начальника обласної військової адміністрації обмеження не скасовуються.

Тож комендантська година з 00.00 до 05.00 не змінюватиметься. Саме тому, 6 та 7 січня служба триватиме з 06.00 до 23.00. При оголошенні сповіщення про повітряну тривогу, всі учасники заходів зобов’язані переміститись в найближчі укриття. 

Публічну безпеку під час Різдвяних свят на Вінниччині цілодобово забезпечуватимуть ситуаційний центр ГУНП, працівники якого аналізують зміни оперативної обстановки для негайного реагування на події. Для забезпечення охорони публічної безпеки та порядку залучатимуться додаткові патрулі. 24/7 працюватимуть посилені слідчо-оперативні групи поліції, групи документування та вибухотехніки.

Під час Різдвяних свят правоохоронці чергуватимуть поблизу храмів, де відбуватимуться богослужіння.

Поділитися :