Новини

У Вінниці вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

22 квітня 2021, 18:33

Їм вручили Почесні грамоти, подяки та грошові премії.

Як повідомляють на сайті міської ради, відзначення відбулось сьогодні, 22 квітня, до 35-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС. 

За мужність, героїзм, самовідданість, сміливі та рішучі дії, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС голову  міського осередку "Чорнобиль-86", учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії Василя Біца нагородили Почесною відзнакою міського голови  "За честь та мужність" та грошовою премією.

А голову Вінницької міської громадської організації "Союз Чорнобиль України", члена Національної спілки журналістів України учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії Михайла Ястремського нагородили Почесною відзнакою міського голови  "Відзнака міського голови" та грошовою премією.

Секретар міської ради Павло Яблонський подякував ліквідатором аварії за їхній героїзм.

"Сьогодні в залі присутні герої, якими пишається весь світ. Це люди, які врятували Землю від ще більшої катастрофи. Хочу висловити вам подяку і шану від імені міського голови Сергія Моргунова, від усієї нашої громади. Наслідки Чорнобильської катастрофи до кінця не подолані, і люди, які постраждали від трагедії, потребують підтримки та уваги. Хочу сказати, що у нашій громаді налагоджений тісний зв'язок та діалог з чорнобильськими організаціями і я дякую за конструктивну співпрацю. Ми продовжуємо муніципальну підтримку родин та спільноти чорнобильців. Я впевнений, що разом ми все подолаємо, головне, щоб було здоров'я", - наголосив Павло Яблонський.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :