Новини

У Вінниці встановили пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару

28 вересня 2021, 16:05

Бронзова статуя в повний зріст знаходиться поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Як повідомляють на сайті Вінницької міськради, Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра.

«Перед тим, як встановити пам'ятник, тут почали облаштовувати територію. Роботи з благоустрою виконують за кошти міського бюджету: кладуть плитку, роблять додаткове освітлення», - розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Встановлення пам'ятника ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота та зібрала кошти на його виготовлення. Автори пам'ятника: Борис Крилов та Олесь Сидорук.

Любомир Гузар (1933 –2017) – український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011). Один з засновників та активних учасників ініціативної групи «Першого грудня» — об'єднання, створене у 20-ту річницю референдуму за незалежність України відомими інтелектуалами та громадськими діячами у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков. В основу програмних документів закладена декларація, яка містить базові принципи для об'єднання українського народу, та Хартія Вільної Людини, яка відтворює життєві орієнтири для нашого суспільства. Любомир Гузар кілька разів відвідував Вінницю з пасторськими візитами.

Поділитися :