Новини

У Вінниці запрацювало відділення для недоношених немовлят на базі Центру матері та дитини

24 листопада 2020, 15:31

У сучасному та добре оснащеному відділенні мати перебуває поряд з малюком цілодобово, має можливість доглядати, годувати, носити на руках.

Відділення для реабілітації недоношених немовлят – запрацювало на базі вінницького Центру матері та дитини. Тут перебувають  діти після лікування в палаті інтенсивної терапії. Відділення оснастили сучасним медичним обладнанням і зробили ремонт.

У своєму коментарі радіо «Місто над Бугом», в ефірі програми «Час змін», директор  Вінницької  міської клінічної  лікарні  “Центр матері та дитини” Володимира Присяжнюк повідомив, що на це з бюджету вінницької міської ОТГ та лікарні  витратили понад чотири мільйони гривень.

«В дуже короткі терміни був проведений ремонт за кошти Центру матері та дитини і благодійників. Медичного обладнання закуплено на суму чотири мільйони вісімсот тисяч. Взагалі, цей проєкт складає близько п’яти мільйонів шістсот тисяч. Але це не все, це лише перша черга. На нас чекають ще п’ять місяців продовження. Це знову додаткові витрати, додаткове обладнання, ремонти, проведення кисневої системи тому, що такі діти не можуть без кисню. Але ми продовжуємо не лякаємось, працюємо далі з позитивним настроєм, бо знаємо, що це потрібно жителям міста», - зазначив Володимир Присяжнюк

Відділення забезпечене сучасним, необхідним обладнанням для надання допомоги на високому рівні. Палати оснащені засобами для моніторингу стану дитини, точками доступу кисню, рекуператорами, сучасними апаратами для CPAP-терапії. Персонал відділення має унікальний досвід щодо виходжування передчасно народжених дітей, постійно вдосконалює свої знання та навички.Так, для  центру було закуплено сучасне обладнання, зокрема сучасний УЗД Апарат, який дозволяє перевіряти серце ще ненародженої дитини.

«У нас закуплений напівавтоматичний, біохімічний аналізатори. Доречі, ми в місті на сьогодні маємо перший аудіометр і проводимо скрінінг, аудіометрію у новонароджених дітей. Крім того, це сучасний УЗД з кардіальною програмою з кардіальним датчиком. Спеціалісти були вже підготовлені на відповідних курсах у м. Києві і у нас є два чудових спеціалісти, які внутрішньоутробно дивляться серце дитини», - зауважив Володимир Присяжнюк

Всі палати відділення пристосовані для сумісного перебування мами та малюка. Таким чином, мати перебуває поряд з малюком цілодобово, має можливість доглядати, годувати грудьми, носити на руках, самостійно застосовувати пероральні форми ліків, освоювати всі особливості догляду за своєю дитиною. 

Поділитися :