Новини

У Вінниці запрацював муніципальний прокат засобів реабілітації

23 листопада 2020, 15:36

Першочергово засоби реабілітації отримуватимуть на безоплатній основі одинокі громадяни та одинокі люди з інвалідністю, які обслуговуються Терцентром. 

Муніципальний прокат засобів реабілітації працює на базі Територіального центру м. Вінниці. Він відчинив свої двері 1 листопада за адресою Соборна, 50.  Тут вінничани з інвалідністю, та ті хто отримав травму, безкоштовно можуть взяти необхідне спецприладдя. Накшталт інвалідного візка, палиці або ортопедичного ліжка. За словами заступниці Територіального центру м. Вінниці Наталя Жиліховська в прокаті  є засоби реабілітації, які повернули до Департаменту соціальної політики учасники державних програм реабілітації, яким вони вже непотрібні, також деякі засоби надають у прокат благодійники.

"На сьогодні в пункт прокату поступили до нас засоби реабілітації, які були повернути до Департаменту соціальної політики. Тобто, люди отримали відповідно держпрограми засоби, вони вже їм стали не в нагоді й вони повертають їх до департаменту. Згідно акту прийому-передачі департамент передає їх нам в пункт прокату, але також ми можемо отримувати від благодійних організацій як гуманітарну допомогу і навіть у приватних осіб, якщо є така бажання у людини", - зазначила Наталя Жиліховська

Видача засобів реабілітації є безкоштовною. Аби отримати потрібне, відвідувачі муніципального прокату повинні надати відповідні документи, зокрема довідку від лікаря про  потребу у  засобах реабілітації, також написати заяву і надати копію ідентифікаційного коду та паспорт. У довідці лікар має вказати який саме засіб технічної реабілітації потрібен отримувачу.Заяву можна написати вже на місці.

Зауважимо, першочергово їх отримуватимуть одинокі громадяни та одинокі люди з інвалідністю, які обслуговуються Терцентром.

Поділитися :