Новини

У Вінниці заснували жіночий монастир ПЦУ

27 липня 2021, 10:15

Перше соборне богослужіння відбудеться в суботу, 31 липня.

Про це інформують на сайті Вінницько-Барської єпархії УПЦ. Про заснування монастиря в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці 24 липня оголосив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Відповідне рішення прийняв Священний Синод Православної Церкви України.

Монастир назвали на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці у пам’ять про Благовіщенську жіночу обитель, яка існувала у Вінниці з XVII по ХІХ століття. Ігуменею монастиря призначили монахиню Єліконида (Воєвода). 

"Нехай Божа благодать і молитовний покров Пресвятої Богородиці завжди перебуває над сестрами, які будуть жити і молитися в монастирі, а також над тими, хто своєю працею і благодійною допомогою сприятиме його розвитку. І нехай усі, хто шукають духовної розради і підтримки знаходять їх щедро у стінах вінницької Благовіщенської обителі", – наголосив митрополит Симеон.

Наразі відроджений жіночий монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці розташовуватиметься у Вінниці за адресою: вул. Магістратська, 162. Перше соборне богослужіння, яке очолить митрополит Симеон, відбудеться у обителі в суботу, 31 липня. Початок – о 9:00.

Поділитися :