Новини

У Вінниці затвердили Муніципальну програму можливостей для людей похилого віку

26 березня 2021, 15:42

Вона передбачає інтеграцію вінничан "срібного покоління" в активне життя громади.

Муніципальну Програму "Громада відкритих можливостей для людей похилого віку Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки" затвердили депутати Вінницької міської ради під час чергової сесії сьогодні, 26 березня. Її розробили Департамент соціальної політики Вінницької міської ради спільно із громадською організацією "Центр Поділля-Соціум". Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, надзвичайно важливо залучати вінничан "срібного" віку до активної участі у процесах розвитку громади та ухвалення рішень.

"Сама ідея цієї програми відображена в Стратегії "Вінниця 3.0". Я вважаю, що нам потрібна нова філософія по відношенню до людей похилого віку. У позаминулому році ми вже розпочинали таку роботу спільноз нашим містом-побратимом Кельце, але, на жаль, пандемія не дала нам можливості більш активно в цьому напрямку працювати. Я вважаю, що люди "срібного віку" мають проводити досить активне життя, економічне, соціальне і культурне - особливо люди, які є одинокими", - зауважив Сергій Моргунов.

Програма, розрахована на три роки, передбачає проведення різноманітних навчань для людей поважного віку, також планується створення табору відпочинку. І, за словами голови ГО "Центр Поділля-Соціум" Анни Моргун, основною метою програми є розширення можливостей та організації участі людей старшого віку у житті громади.

"Якщо говорити про очікувані результати Програми, то для нас дуже важливо, щоб велика частина нашої громади (люди старшого віку) почували себе комфортно, опановували сучасні технології, розуміли, яким чином можуть впливати на розвиток міста, пропонували свої ідеї. Ми хочемо, щоб збільшувалась кількість старших людей, які можуть отримувати сучасні компетенції, покращувати рівень володіння новими технологіями. І також для нас дуже важлива популяризація ідеї рівності і важливості ролі кожного в нашій громаді", - підкреслила Анна Моргун.

 

Поділитися :