Новини

У Вінниці завершили капремонт інклюзивного дитячого майданчика

14 листопада 2022, 16:12

Окрім звичних гойдалок та каруселей, там є ігрові та музичні панелі, завдяки яким діти зможуть зімітувати різні мелодії. Є також ігровий комплекс з рахівницею та пісочниця, яка розвиває дрібну моторику

Як повідомляють у міській раді, капітальний ремонт першого у Вінниці інклюзивного дитячого майданчика фінішував. Він розташований на вулиці Андрія Первозванного на території Вишенського парку.

Завершенням стало облаштування верхнього шару гумового покриття різних кольорів - синього, блакитного, жовтого, червоного та помаранчевого.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрія Семенюка, проєкт став можливий завдяки збору коштів Лідерського волонтерського руху, які взяли на себе основні витрати.

“На майданчику встановлено чимало об'єктів, які сподобаються дітям з особливими потребами. Окрім звичних гойдалок та каруселей, там є ігрові та музичні панелі, завдяки яким діти зможуть зімітувати різні мелодії. Є також ігровий комплекс з рахівницею та пісочниця, яка розвиває дрібну моторику”, - розповів Юрій Семенюк.

Він також додав, що в рамках робіт на майданчику встановили понад 60 метрів металевої огорожі, одну опору освітлення та два світильники.

Нагадаємо, капітальний ремонт на ділянці розпочався на початку жовтня цього року. Цей майданчик для дітей з особливими потребами свого часу був першим в Україні і аналогів йому не було.

Поділитися :