Новини

У Вінниці завершили капремонт перехрестя Зодчих-Пирогова

7 липня 2023, 09:38

На цій території також постелили асфальт та плитку, облаштували зелені зони. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, оптимізація руху на перехресті Зодчих-Пирогова-К.Василенка було одним з основних завдань, яке ставили перед собою розробники проєкту. Особливо враховуючи те, що воно є одним з найзавантаженіших у Вінниці. 

За реалізацію проєкту взялися 20 травня й завершили з випередженням графіків щонайменше на тиждень.

"Було здійснено розширення самого перехрестя, для того щоб облаштувати додаткові смуги руху по вулицях Зодчих та Пирогова в обох напрямках (наразі їх по чотири). Відповідно, встановили 14 нових світлофорів як для водіїв, так і пішоходів, нанесли розмітку, встановили дорожні знаки. В рамках капремонту також зробили реконструкцію трамвайних колій за технологією «оксамитовий шлях». Замінили, де необхідно, опори контактних мереж, встановили освітлення на пішохідних переходах. Але роботи тривали не тільки на землі, а й під нею, де побудували кабельну каналізацію для інтернет-провайдерів і мереж зовнішнього освітлення", – розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк.

Наразі на перетині вилиць продовжується моніторинг руху із коригування циклограми світлофорів. Керівник Агенції просторового розвитку Максим Кравчук зазначив, пропускна здатність перехрестя за розрахунками в середньому зросла на 15%.

"Але, щоб дізнатися наскільки комфортніше стало водіям, ми плануємо запитати у них самих. Для цього невдовзі проведемо відповідне опитування у фейсбуці", – додав він.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :