Новини

У Вінниці завершили капремонт стиків панелей двох будинків

28 квітня 2023, 12:31

Стики панелей двох з п'яти будівель у Вінниці запланованих до ремонту цьогоріч були відремонтовані. Такі роботи необхідні задля запобігання руйнації конструктивних елементів будівель та покращення комфортності проживання в таких будинках.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на сьогоднішній момент виконали капремонт будинків по Хмельницькому шосе, 77 та по вулиці Лялі Ратушної, 79. 

Роботи у будинку по вулиці Ващука 13 знаходяться на завершальному етапі.

"Заплановані роботи тут виконанні на 80%.  Крім того представники підрядної організації розпочали підготовчі роботи по будинку, що знаходиться по вулиці 600-річчя, 14", – розповідає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький. 

Серед об'єктів, що наразі ремонтуються, є будинки, якими опікуються як управлінські компанії, так і ОСББ. Як зазначають в департаменті, всі роботи проводяться по програмі співфінансування з міською радою. 

Віталій Місецький зазначає, що міжпанельні стики є одним зі слабких місць багатоквартирних панельних будинків, які потребують періодичного ремонту.

"Якщо цього не робити є ризик, що міжпанельні шви почнуть руйнуватися, внаслідок чого під дією вологи є вірогідність пошкодження і конструктивних елементів панельного будинку, Зокрема, це може призводити до збільшення втрат тепла та підвищення вологості у домівках. Капітальний ремонт міжпанельних стиків, в ході якого виконуються гідроізоляційні роботи, дозволяє запобігти негативним процесам руйнації та покращити комфортність проживання в таких будинках", – пояснює Віталій Місецький.

Поділитися :