Новини

У Вінниці збільшили фінансування будівництва спорткомплексу на Янгеля на 8 млн гривень

25 вересня 2020, 12:51

Виділені кошти забезпечать опалення у спорткомплексі, оздоблення фасаду та сприятимуть його належній підготовці до опалювального сезону

Депутати Вінницької міської ради сьогодні під час чергової сесії підтримали рішення щодо збільшення фінансування будівництва спорткомплексу на Янгеля на 8 млн гривень. Ці кошти використають на облаштування системи опалення у спорткомплексі. Напередодні, міський голова Сергій Моргунов ініціював звернення до депутатів щодо виділення дофінансування. Наразі на об’єкті утеплюють фасад, влаштовують систему опалення та інші комунікації, також укладають спортивний паркет в ігровій залі. До кінця року планується облаштувати тепловий пункт, завершити утеплення стін басейну, поштукатурити стіни в приміщеннях, виконати інші внутрішні роботи.

Тож виділення додаткових коштів – це важливе рішення, зазначив Сергій Моргунов

"Важливе рішення, ми додаємо вісім мільйонів гривень на СКА, на спортивний комплекс наш. Робоча назва якого «Аквавін», для того, щоб забезпечити системою тепла або теплозабезпечення і нормально ввійти в опалювальний сезон, провести відповідні оздоблювальні роботи по утепленню безпосередньо цієї будівлі". – наголосив Сергій Моргунов 

У спорткомплексі буде перший муніципальний 25-метровий басейн у місті, який зможе відвідувати до 300 людей на добу. Також передбачено два гімнастичні, атлетичний та ігровий зали. Спорткомплекс буде адаптований для людей з інвалідністю та маломобільних груп, адже тут облаштують пандус і підіймач.

Сучасний муніципальний спорткомплекс для вінничан – це проєкт, яким почав займатися ще Володимир Гройсман. Тож по завершенню виконання всіх робіт Вінницька об’єднана територіальна громада отримає сучасний муніципальний спорткомплекс, де будуть створені комфортні умови для занять фізкультурою та спортом, що надасть можливість проводити змагання різних рівнів.

 

Поділитися :